image
Sursa foto: Jurnal TV

Analiști, despre reformele de la MAI: „Polițiștii de sector nu au nici măcar o bicicletă”

Analistul politic Alexei Tulbure a declarat în cadrul emisiunii „Trigger”, de la Jurnal TV, că noua conducere a Ministerului Afacerilor Interne ar trebui să vină cu o reformă adevărată, iar polițiștii de sector din zonele rurale să nu fie trecuți cu vederea.

„Eu sper că noi vom auzi de la noua putere informații despre reforme în ceea ce privește schimbările componenței poliției din R. Moldova, pentru că din punctul meu de vedere majoritatea oamenilor de acolo nu se supun reabilitării. Nu am auzit multe despre ce se va întâmpla cu polițiștii de sector. Știți că la noi în țară un polițist de sector are în subordine două-trei sate și el nu are nici măcar bicicletă. Imaginați-vă cum acest om poate să asigure siguranța cetățenilor”, a spus Tulbure.

În context, fosta deputată, Stela Jantuan, a menționat că nici polițiștii din orașe nu se află într-o situație mai bună.

„În orașe este aceeași problemă. Polițiștii de sector din orașe se confruntă cu aceleași probleme. Ministerul Afacerilor de Interne a fost una dintre principalele instituții ale statului care a participat nemijlocit în capturarea statului, inclusiv a fost și un instrument de luptă cu politicienii incomozi, cu jurnaliștii, activiștii civici sau cu oamenii de afaceri. Să ne amintim ce a făcut Cavcaliuc fiind în funcția de șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție. Acești oameni, care atunci au comis fărădelegi, ei vor fi chemați la răspundere pentru acțiunile lor? Aceiași miniștri de interne, Jizdan, Voicu, ei vor răspunde pentru faptul că au dat ordine ilegale poliției? Aceste probleme aș fi vrut să le aud de la noua conducere a MAI”, a conchis Jantuan.

Noutăţile partenerilor

comentarii: