image
Sursa foto: jurnal.md

Lacrimi de fericire la Aeroport: Moldovenii revin acasă de sărbători, dar spun că n-au de gând să revină definitiv în țară

În aceste zile, aeroportul a devenit locul celor mai așteptate întâlniri între moldovenii plecați în străinătate și cei care i-au așteptat să revină acasă, de sărbători. Din toate colțurile lumii, aceștia vin să întâlnească Noul an alături de cei dragi. Lacrimile și îmbrățișările lungi sunt inevitabile. Totuși, mulți ne-au spus că se pregătesc să plece definitiv din Republica Moldova.

Sala de așteptare a Aeroportului a devenit neîncăpătoare astăzi. Cu lacrimi în ochi și cu privirea îndreptată în continuu spre ușa de unde ieșeau pasagerii avionului din Germania, am surprins-o și pe o tânără care își aștepta iubitul. Așa că întâlnirea celor doi părea desprinsă din filme.

În celălalt capăt al sălii, Cristian își aștepta mama plecată la muncă. Deși înțelege că tot pentru copii o face, tânărul speră că este ultima dată când se desparte de mamă. Femeia intenționează însă să-și ia și feciorul în Germania.

Moldovenii care au sosit acasă ne-au spus că nici nu se gândesc să se întoarcă în Moldova. Iar majoritatea celor care încă trăiesc aici spun că abia așteaptă să plece și ei.

Unii s-au întors din țări străine pentru doar câteva zile.

Conform datelor Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, peste 18 mii de persoane au intrat în Republica Moldova. Aproape opt mii dintre acestea au ajuns în țară cu avionul.

comentarii: