image
Sursa foto: border.gov.md

Doi moldoveni au rămas fără mașini la vamă; Încercau să aducă ilegal automobilele în RM

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi conaționali pentru modificarea ilegală a numărului de caroserie a vehiculelor conduse și un pașaport tehnic valabil însă nu pentru modelul respectiv. Miljoacele de transport au fost parcate sub sigiliu.

Primul mijloc de transport de model Skoda Superb din 2016, tractat de un microbuz a fost consemnat în punctul de trecere Leușeni. După prezentarea tuturor documentelor necesare, polițistul de frontieră a sesizat unele modificări de ștanțare a numărului caroseriei a mașinei.

Întrebat, conducătorul auto a comunicat că nu cunoaște detalii întrucât este responsabil doar de transportarea automobilului. Potrivit acestuia, el a preluat automobilul împreună cu actele de la o persoană necunoscută din Belgia, iar viitorul proprietar urma să se prezinte în punctul de trecere pentru procedura de devamare.

Iar, un locuitor al raionului Orhei a încercat să introducă în țară un automobil avariat cu certificatul tehnic al altei mașini de același model, la punctul de trecere Costești. În urma controlului s-a constatat că numărul de la caroserie nu coincide cu numărul din pașaportul tehnic. Șoferul nu a dorit să declare informații și susține că nu cunoaște detalii.

Pe numele celor doi șoferi au fost întocmite procese-verbale de constatare, ambele mijloace de transport fiind indisponibilizate sub sigiliu în parcarea punctelor de trecere unde au fost depistate cu nereguli.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: