image
Sursa foto: IGSU

FOTOREPORTAJ // Misiune mai puțin obișnuită pentru salvatori; Au demontat o cruce care risca să cadă

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat o misiune mai puțin obișnuită pentru ei. Salvatorii au demontat și au coborât o cruce care risca să cadă de la o înălțime de 29 metri. Intervenția a avut loc la biserica din satul Taraclia, raionul Căușeni.

Construcția s-a dezmembrat în urma vânturilor și reprezenta un pericol pentru enoriașii lăcașului de cult. La fața locului au intervenit 4 echipaje de salvatori și pompieri, iar la coborârea crucii au lucrat și alpiniștii din cadrul Detașamentului Regional Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chișinău.

Pentru a efectua operațiunea în siguranță, pompierii au utilizat mai multe unități de tehnică, echipament specializat , dar și autoscara de model BRONTO din dotarea IGSU, care are capacitatea de a fi desfășurată la o înălțime de peste 70 metri.

Operațiunea a durat o oră, timp în care crucea cu greutatea de peste 35 de kg și înălțime de 1,5 m a fost demontată și coborâtă de pe cupola bisericii.

Aceasta ar putea fi fixată pe cupolă, doar după ce va fi reparată. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 73 situații de risc.

IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: