image
Sursa foto: Reuters

Suma uriașă pe care a plătit-o Facebook pentru securitatea lui Mark Zuckerberg

Facebook a dublat în 2018 suma cheltuită pentru securitatea directorului general Mark Zuckerberg, la 20 de milioane de dolari, potrivit unei declaraţii depuse la autorităţile de reglementare, transmite Reuters, citat de News.ro.

Zuckerberg a primit un salariu simbolic de 1 dolar în ultimii trei ani, dar bonusurile au ajuns la 22,6 milioane de dolari. Cea mai mare parte din bani a mers pentru siguranţa sa personală.

Aproape 20 de milioane de dolari au fost plătite pentru siguranţa lui Zuckerberg şi a familiei sale, faţă de 9 milioane de dolari în anul precedent.

Zuckerberg a mai primit 2,6 milioane de dolari pentru folosirea în scop personal a unor avioane private, care, potrivit companiei, sunt incluse în programul de siguranţă personală.

Facebook a fost criticată în ultimii trei ani pentru rolul avut în influenţarea de către Rusia a alegerilor prezidenţiale americane din 2016 şi pentru punerea la dispoziţie a datelor a milioane de utilizatori firmei de consultanţă politică Cambridge Analytica.

Directorul operaţional al Facebook, Sheryl Sandberg, a primit 23,7 milioane de dolari în 2018, comparativ cu 25,2 milioane de dolari anul trecut.

Pe de altă parte, Facebook a anunţat că directorul general al Netflix, Reed Hastings, va lăsa liber locul deţinut în consiliul de administraţie al Facebook, pe care îl deţinea din 2011.

Plecarea lui Hastings are loc în condiţiile în care Facebook îşi intensifică dezvoltarea în domeniul video.

Facebook a mai anunţat că o va nominaliza pe Peggy Alford, vicepreşedinte executiv pentru principalele pieţe la PayPal, în consiliul de administraţie, în locul preşedintelui emerit al Universităţii din Carolina de Nord, Erskine Bowles.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: