image
Sursa foto: mediafax.ro

Convoiul cu ajutor din partea României a pornit spre RM; Orban: „Sper să nu încerce unii să politizeze acest gest firesc”

20 de camioane cu echipamente sanitare au pornit din București spre Republica Moldova. România ne trimite 500.000 de măști de protecție de tip, 25.000 de combinezoane, mii de viziere, ochelari de protecție, mănuși și cutii de medicamente. Convoiul a pornit la drum astăzi, iar mâine dimineață urmează să ajungă în RM.

„E un gest firesc pe care-l facem și sper să nu încerce unii să exploateze politic acest gest. E un gest făcut pentru frații noștri de peste Prut, pentru cetățenii RM, pentru sistemul medical”, a declarat premierul României, Ludovic Orban, la evenimentul din Piața Victoriei, de la București.

Potrivit premierului român, medicamentele trimise de România pot să asigure tratamentul unui număr dublu de bolnavi față de numărul celor infectați la ora actuală în RM.

„Astăzi, când aniversăm 30 de ani de la Podul de Flori, un eveniment istoric cu o încărcătură puternică și afectivă, Guvernul României face un gest umanitar, de solidaritate față de cetățenii RM, față de sistemul de sănătate din RM, pentru a-i ajuta pe frații noștri de peste Prut într-o situație dificilă. Deplasarea acestor echipamente se va face în cursul zilei de astăzi. Vor ajunge la Iași în cursul zilei de mâine și pe la 9.30 vor trece Prutul”, a declarat premierul României, Ludovic Orban, la evenimentul din Piața Victoriei.

Ajutorul oferit de România constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2 800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80 000 l alcool sanitar.

Transportul echipamentelor va fi realizat cu camioane aparținând Ministerului Apărării Naționale din România și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului român de Interne. Misiunea va fi executată de 40 de militari români.

„Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru a face posibil acest act de fraternitate și solidaritate. Cred că e un gest firesc pe care-l facem și sper să nu încerce unii să exploateze politic acest gest. E un gest făcut pentru frații noștri de peste Prut, pentru cetățenii RM”, a mai spus premierul României.

Posted by Mediafax.ro on Wednesday, 6 May 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: