image
Sursa foto: edelweiss.md

Fundația lui Plahotniuc, „Edelweiss”, și-a sistat activitatea

Odată cu plecarea lui Vladimir Plahotniuc din țară, din spațiul public au dispărut și oameni apropiați acestuia, fundația sa de caritate și-a sistat activitatea, iar site-ul care îi purta numele nu mai este activ.

Plecarea lui Vladimir Plahotniuc din R. Moldova a dus după sine și sistarea activității fundației care îi poartă numele, scrie Ziarul de Gardă. Dacă în perioada în care democrații erau la guvernare site-ul Edelweiss era plin de comunicate despre donații, reparații, ajutoare, daruri, servicii de consultanță medicală și fotografii zâmbitoare cu Plahotniuc alături de cetățeni, acum site-ul pare abandonat, ultima noutate fiind publicată pe 17 iunie.

edelweissedelweiss

Și pe pagina de Facebook este liniște, fără a fi prezentă vreo informație despre o eventuală sistare a activității.

„Suntem într-o perioadă de restructurare și pentru o perioadă a fost sistată activitatea. Eu nu pot să intru în subtilități și nu cunosc anumite aspecte. Mai multe detalii nu vă pot da”, a declarat pentru Ziarul de Gardă directoarea executivă a fundației „Edelweiss”, Lilia Cucoș, care a evitat să spună dacă plecarea lui Plahotniuc a generat această sistare a activității.

Potrivit analistului politic de la IDIS Viitorul, Ion Tăbârță, Vladimir Plahotniuc a folosit fundația „Edelweiss” pentru a promova imaginea partidului pe care l-a condus.

„Această fundație îi și poartă numele. Este evident că în urma activității acestei fundații anumite persoane s-au bucurat de un anumit suport, însă a fost o modalitate indirectă de a promova imaginea PDM și, în mod special, de a promova imaginea fostului lider al PDM. Scopul acestei fundații a fost să promoveze imaginea PDM, dar în mod special imaginea dlui Plahotniuc”, menționează analistul politic.

Odată cu plecarea lui Plahotniuc și site-ul care îi poartă numele (www.plahotniuc.md), unde erau publicate comunicate despre activitatea Partidului Democrat, a devenit inactiv.

PlahotniucPlahotniuc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: