image
Sursa foto: tribuna.md

De ce holdingul lui Plahotniuc îl atacă pe Andrei Năstase, dar se face că uită de averile lui Ion Ceban sau ale Silviei Radu

La baza linșajului mediatic al lui Andrei Năstase este frica unui cerc îngust de infractori, care știu că Platforma DA nu este șantajabilă și nu va accepta niciun târg cu regimul condus de Plahotniuc, afirmă vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari. Acesta se referă la noul val de minciuni tirajate de holdingul media al șefului PD.

Or, în timp ce instituțiile de presă care aparțin lui Plahotniuc tirajează informații despre pretinsele averi fabuloase ale lui Andrei Năstase, se fac că uită de averea socialistului Ion Ceban, promovat de un partid antieuropean, afirmă Alexandru Slusari.

„Holdingul oligarhului nu are niciun interes față de averea candidatului partidului antieuropean Ion Ceban, care toata viața a lucrat la stat, dar și-a permis să cumpere anul trecut un automobil cu 22 mii de euro. Articolul 330/2 din Codul penal (îmbogățirea ilicită) pentru vasalii geopolitici ai regimului nu se aplică. Nicio întrebare nu apare la mass-media aservite regimului (inclusiv cele socialiste) la "independenta" Silvia Radu care deține 24 de terenuri agricole, o casă, două apartamente și un spațiul comercial. Nimeni nu amintește că acest lux a fost plătit de milioane de consumatori din Moldova, care au achitat mult timp un tarif nejustificat la energia electrică în cadrul unei scheme criminale cu implicarea intermediarilor din Transnistria și zonele off-shore”, declarat vicepreședintele Platformei DA.

„Desigur, cel mai mare pericol pentru țară prezintă cotețul pentru păsări, bucătăria de vară, șopronul de de-asupra cuptorului și cota de teren agricol de 0,84 ha, aflate în satul Mândrești în proprietatea lui Andrei Năstase, care din 2000 a activat doar în sectorul privat”, adaugă Alexandru Slusari.

Toate aceste bunuri, precum și casa din Chișinău, construită pe banii câștigați cinstit și oficial au fost declarate încă toamna 2016, în cadrul scrutinului prezidențial, a precizat Slusari.

„Credeți-mă, de atunci nu s-a schimbat nimic. Doar că edificiile de "lux" ale lui Andrei Năstase din ograda casei părintești din satul de baștină necesită o reparație capitală. Cine găsește alte obiecte imobiliare în afară celor declarate de Andrei Năstase, fie în Moldova, fie peste hotare, le poate lua lui sau să le doneze lui Plahotniuc, unui om relativ sărac, după cum ne-a informat recent finul lui, Adrian Candu”, a mai spus vicepreședintele Platformei DA.

Alexandru Slusari amintește în încheiere că una dintre prioritățile Platformei DA este introducerea mecanismului de confiscare extinsă a averilor ilicit dobândite de demnitari, politicieni, procurori, judecători.

„Echipa noastră este deprinsă cu aceste metode mârșave, care se aplică față de Platforma DA și liderul ei încă din anul 2015. Știm foarte bine că la baza acestui linșaj este o frică nebună a unui cerc îngust de infractori, care cunosc că noi nu suntem șantajabili și nu vom face târguri cu ei, ci vom asigura funcționarea unei justiții independente. Drept urmare, ocupanții interni vor fi trași la răspundere pentru toate crimele comise împotriva propriului popor, iar averile lor vor fi confiscate”, a conchis vicepreședintele Platformei DA.

Noutăţile partenerilor

comentarii: