image
Sursa foto: Jurnal TV

Dezvăluiri la Jurnal TV: Milionarul Vaja Jhashi ar fi cea de-a treia persoană cu dublă identitate; Reacția Trans-Oil

Cea de-a treia persoană care ar fi beneficiat de identitate dublă, pe lângă ex-liderul PD, Vladimir Plahotniuc, și omul de încredere al acestuia, Serghei Iaralov, ar fi omul de afaceri Vaja Jhashi. Dezvăluirea a fost făcută în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Cea de-a doua identitate a lui Vaja Jhashi ar fi Reznic(k), a declarat moderatorul emisiunii, Alex Cozer, cu trimitere la surse.

De cealaltă parte, grupul Trans-Oil, deținut de Jhashi, neagă informația.

„Surprinde faptul că informația este percepută ca veridică, deși nu a fost prezentată nici o probă în acest sens, nici o hârtie oficială, pașaport sau oricare alt document. De asemenea, surprinde poziția unor politicieni, care, prin declarațiile lor cu subînțelesuri lasă să se înțeleagă că această informație poate fi veridică, deși, în virtutea funcțiilor deținute, știu că e falsă. Declarăm cu toată responsabilitatea că această informație e mincinoasă și facem apel către presă, formatorii de opinie să dea dovadă de corectitudine și să nu se lase provocați de persoane care se vede că au interes în distribuirea informațiilor mincinoase. Transoil și personal proprietarul holdingului declară că nu se vor lăsa atrași în jocuri murdare ce urmăresc scopuri neclare. De asemenea, nu vom admite atacuri la imaginea holdingului și a liderului său, și vom întreprinde toate măsurile prevăzute de legislație pentru apărarea onoarei și reputației”, se spune într-o declarație emisă de Trans-Oil.

Cetăţean american, georgian, rus şi moldovean, născut în Rusia, milionarul Vaja Jhashi, este considerat un apropiat al fostului şef PD, Vladimir Plahotniuc. Acesta deține monopolul pe piața cerealelor din RM și a fost implicat într-un scandal legat de preluarea pământurilor în România.

În 2018, Vaja Jhashi a însoțit în Emiratele Arabe Unite o delegație oficială a Republicii Moldova, condusă de ex-premierul Pavel Filip.

Potrivit informațiilor apărute anterior în presă, Trans-Oil și milionarul Vaja Jhashi sunt sponsorii programelor pentru R. Moldova ale Consiliului Atlantic, organizația favorită a PD.

Noutăţile partenerilor

comentarii: