Informația, dar și lista celor presupuși 120 de alegători care ar urma să se prezinte mâine la scrutin, a fost distribuită pe facebook.

Autorul postării face haz de necaz pe seama faptului că locuitorii Unchiteștiului nu-și cunosc consătenii. „Într-un sat cu o populație de tocmai 400 și ceva de oameni, pe 120 nu-i cunoaște nimeni. Dar iată, datorită alegerilor, vom avea fericita ocazie să ne întâlnim cu toții în centrul satului și să ne cunoaștem”, se spune în postare.

Contactat de Jurnal.md pentru o reacție, Valeriu Lupan, primarul comunei Cuhureștii de Sus, a declarat că în listele de alegători nu există așa nume și că cineva ar vrea să-i facă rău. Totuși, acesta nu exclude faptul că cineva a cedat „ispitei" și a recurs la asemenea măsuri, fără să explice la cine se referă. Primarul a mai spus că listele vor fi verificate astăzi încă o dată.

În scurt timp, primarul localității a revenit cu un apel și a spus că, într-adevăr, aceste persoane figurează în listele electorale și că „așa au venit de la Registru”.