Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 26 628 de cazuri.

Potrivit Ministerului Sănătății, astăzi au fost efectuate 2254 de cazuri, dintre care 500 în mod repetat.

Din numărul total de cazuri, 12 sunt lucrători medicali: cinci medici, cinci asistenți medicali și două persoane din personalul auxiliar.

În ceea ce privște starea de sănătate a persoanelor infectate, 424 sunt în stare gravă, dintre care 35 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Alte 258 de persoane au fost tratate și externate. Până la ziua de azi s-au tratat 18676 de persoane.

Autoritățile anunță despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 824: Bărbat de 70 ani, din raionul Ialoveni. Transferat la data de 23 iulie, de la Spitalul de Stat la Spitalul Clinic Republican. Comorbidități: hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, cardiopatie mixtă.

Deces 825: Femeie de 74 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 22 iulie, la Spitalul Clinic Municipal “Gh. Paladi”. Comorbidități: cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 826: Femeie de 70 ani, din mun. Chișinău. Internată la data de 26 iulie, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: insuficiență renală, obezitate, diabet zaharat.

Deces 827: Bărbat de 75 ani, din mun. Chișinău. Transferat la data de 25 iulie, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: insuficiență renală, obezitate, hipertensiune arterială.

Deces 828: Bărbat de 54 ani, din raionul Hîncești. Internat la data de 01 august, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.