image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Candu, despre rolul lui Plahotniuc în cadrul Pro-Moldova și locul aflării acestuia: Sunt sigur că e bine acolo unde se află

Andrian Candu afirmă că l-a sunat pe Vladimir Plahotniuc ca să-l anunțe despre plecarea sa din Partidul Democrat, dar susține că nașul său nu va avea niciun rol în cadrul noii structuri politice.

Andrian Candu, care mai nou este președintele grupului parlamentar Pro-Moldova, a fost întrebat astăzi de presă de ce l-a consultat pe Plahotniuc înainte de a părăsi PD, așa cum a declarat în cadrul unei emisiuni televizate, și dacă acesta va avea un rol în cadrul noii structuri politice.

„Niciodată nu am spus că m-am consultat cu domnul Plahotniuc. Am spus că l-am sunat să-l anunț. A fost o chestiune pur umană și cred că așa trebuie să fie, dacă ai o educație de șapte ani de acasă. Acea persoană a investit efort și muncă în creșterea partidului în ultimii 10 ani, mai ales că este persoana care m-a invitat în acest proiect politic legat de PD. Am considerat că este corect din punct de vedere moral ca dumnealui să nu citească din presă faptul că am plecat din formațiune”, a declarat Andrian Candu.

„Dar categoric nu va avea niciun rol și nicio influență asupra acestei noi mișcări de centru-dreapta pe care noi acum suntem la început de cale de formare”, a adăugat Candu.

În context, Andrian Candu a fost întrebat dacă știe care este locul aflării lui Vladimir Plahotniuc, fugit din țară după ce PD a renunțat la guvernare în iunie 2019.

„E o întrebare la care nu o să vă răspund. Eu vorbesc cu el la telefon fără să-l întreb „dumneavoastră unde sunteți?”. Mi se pare cumva o lispă de educație. E sunt sigur că unde el e bine. De ce trebuie să intru în detalii ca să mă complic eu sau se complice dumnealui de a-mi da explicații”, a adăugat Andrian Candu.

Precizăm că cei șase deputați care au părăsit fracțiunea PD au anunțat astăzi că au format grupul parlamentar Pro-Moldova. Este vorba de deputații Andrian Candu, Vladimir Cebotari, Sergiu Sârbu, Corneliu Padnevici, Grigore Repeșciuc și Eleonora Graur. Grupul parlamentar va fi condus de Andrian Candu, iar Sergiu Sârbu va fi secretar.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: