image
Sursa foto: ffu.ua

UEFA s-a răzgândit în privința Ucrainei! Ce se întâmplă cu echipamentul de la Euro 2020 care a înfuriat Rusia

UEFA s-a răzgândit în privința Ucrainei și a transmis că naționala care va evolua la București, în Grupa C de la Euro 2020, trebuie să-și modifice echipamentul.

Echipamentul prezentat de Ucraina pentru Euro 2020 a stârnit furia Rusiei, iar UEFA a revenit asupra decizie. Tricourile fuseseră inițial aprobate de UEFA, dar acum Ucraina trebuie să renunțe la un slogan aflat pe spate.

"După ce am efectuat o analiză mai aprofundată, am realizat că acest slogan este în mod clar de natură politică și trebuie retras în vederea meciurilor de la competițiile noastre", anunță UEFA, conform Associated Press.

Pe tricourile Ucrainei figurează sloganurile "Glorie Ucrainei! Glorie Eroilor!", făcând referire la un cântec patriotic devenit strigăt mobilizator pentru manifestanţii care l-au înlăturat pe fostul aliat al Kremlinului, Viktor Yanukovych, după o mişcare populară în 2014.

UEFA a decis că sloganul "Glorie Ucrainei!" poate rămâne, dar trebuie eliminat al doilea slogan, "Glorie Eroilor!". UEFA a anunțat de asemenea că forma Ucrainei care include Crimeea, anexată de Rusia în 2014, poate rămâne pe tricouri.

Reprezentativa Ucrainei va debuta în Grupa C de la EURO 2020 pe 13 iunie, la Amsterdam, contra Olandei. Vor urma apoi meciurile cu Macedonia de Nord (17 iunie) şi Austria (21 iunie), ambele la Bucureşti.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: