image
Sursa foto: Getty Images

Sute de elevi și profesori din RM, confirmați pozitiv cu COVID-19; Câte clase își desfășoară activitatea de la distanță

214 elevi din școlile din Republica Moldova au fost testați pozitiv la coronavirus. Astfel, circa 3183 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare, anunță Ministerul Educației.

Conform ultimelor date actualizate, la data de 5 februarie, trei instituții de învățământ general din țară activează la distanță din cauza carantinei, la fel și alte 153 de clase.

De asemenea, 230 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 178 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 63 de persoane, iar alte 49 se află în autoizolare.

În învățământul profesional tehnic, în perioada 01-05 februarie, au fost înregistrați 14 elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 18 – cadre didactice și 5 din personalul nedidactic și auxiliar. De asemenea, 19 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 01-05 februarie, patru studenți sunt infectați cu Covid-19, în autoizolare aflându-se 13 studenți.

Totodată, 12 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare aflându-se două persoane. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate șapte persoane, iar una a fost plasată în regim de carantină.

În învățământul de educație timpurie, cinci grădinițe și 36 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 15, iar alți 999 de copii se află în autoizolare. 54 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 193 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 55 de persoane, iar alte 103 se află în autoizolare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: