image
Sursa foto: jurnal.md

Grosu, despre declarațiile lui Krasnoselski că diferendul ar putea fi soluționat prin aplicarea forței: „Sunt iresponsabile”

Declarațiile liderului nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care a declarat recent că nu exclude că diferendul transnistrean ar putea fi soluționat „prin aplicarea forței” sunt iresponsabile. Pe această cale el încearcă să dea vina pentru nereușitele sale pe autoritățile de la Chișinău. Este reacția lui Igor Grosu la aceste declarații, expusă în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

„Sunt niște declarații iresponsabile și o încercare de a pasa responsabilitatea pe autoritățile de pe malul drept. Bănuiesc în ce context au fost spuse. Astfel de declarații nu ajută cu nimic. Partea dreapta a tratat cu responsabilitate tot ce se numește interesul cetâțenilor Republicii Moldova, deoarece și locuitorii de pe malul stâng sunt cetățeni ai RM. Ei sunt ostaticii regimului de acolo și individul menționat ține acești oameni în captivitate. Calea pe care încearcă ei s-o impună prin astfel de discursuri virulente nu duce la nimic bun, pentru că ar putea suferi oamenii”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a mai adăugat că pe moment autoritățile încearcă să identifice soluții care ar înlesni deplasarea oamenilor din regiunea transnistreană în Ucraina. „Noi vom discuta în continuare cu partea ucraineană pentru a găsi o alternativă, de a avea transport public de rută. Din informațiile pe care le avem, lumea deja formează cozi la cele două centre de înmatriculare a mașinilor cu numere neutre. Monitorizăm cu atenție fluxul de transport. Înmatricularea automobilelor este unica cale corectă”, a conchis Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a mai adăugat că este convins că în urma aplicării interdicției de intrare a transportului cu numere transnistrene în Ucraina de la 1 septembirie nu are de suferit conducerea de la Tiraspol, ci oamenii de rând.

La întrebarea moderatorului, când i se va interzice lui Krasnoselski să se mai plimbe liber pe malul drept și să mai treacă prin zona VIP a AIC,liderul PAS a declarat că pe viitor, posibil, va fi instituită o practică ca toți demnitarii să treacă prin regimul obișnuit, inclusiv liderul nerecunoscut de la Tiraspol care astfel va mai avea posibilitatea să mai discute cu lumea.

Amintim că declarațiile virulente la adresa Chișinăului se conțin în discursul liderului separatist rostit acum două zile la aniversarea a 30 de ani a așa numitei armate transnistrene.

Noutăţile partenerilor

comentarii: