„Putem avea investiții care să strângă relațiile dintre cele două țări. Am vorbit despre reformele pe care trebuie să le facă RM, despre apartenența RM la Uniunea Europeană, iar România este gata să susțină RM în drumul proeuropean, care este singura soluție pentru Republica Moldova”, a declarat Viorica Dăncilă.

La rândul său, Filip a declarat că „Republica Moldova nu va uita niciodată mâna de ajutor întinsă de România”, referindu-se la ajutorul de 150 de milioane de euro.

„România a fost prima țară care ne-a întins o mână de ajutor. Prietenul la nevoie se cunoaște. Indiferent de situația internă de la Chișinău, politicienii de la București și de la Chișinău au reușit mereu să găsească un numitor comun când vine vorba despre relații bilaterale”, a spus Filip.

Cei doi au vorbit și despre necesitatea lansării celei de-a doua etape de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău și a demarării proiectelor de construcție a podurilor peste râul Prut. Referitor la fluidizarea traficului la frontieră, a fost reiterată importanța coordonării acţiunilor comune, inclusiv sincronizarea numărului de personal al autorităţilor vamale şi poliţiilor de frontieră la punctele de trecere, în scopul evitării ambuteiajelor, în special în ajunul sărbătorilor de iarnă.