Împreună cei doi soți dezvoltă acolo o afacere în domeniul transportului. Mașina vine să înlocuiască o autospecială uzată, aceasta fiind transmisă Centrului de Asistență Medicală Urgentă Colibași, care deservește trei localități din raionul Cahul: Vadul lui Isac, Colibași și Brânza.

„Noi am făcut-o din suflet pentru suflet, pentru satul natal. Viața e cât o secundă, de multe ori o secundă poate să te ajute să rămâi în viață. Pentru aceasta am spus să luăm o ambulanță, cea mai dotată, ca să fie la moment pentru oamenii care au nevoie să fie ajutați. Ambulanța e făcuta cu drag pentru mult timp” , a declarat Liviu Cojan pentru ziaruldeazi.md.

Având o afacere în Anglia în domeniul transportului, Liviu, împreună cu alți colibășeni a restaurat mașina, schimbând-ui motorul și toată caroseria, dar și volanul pe partea stângă. El ne-a spus că astfel de mașini nu există încă în Moldova.

„Sperăm să le fie de ajutor, să o folosească mai puțin, să fie cât mai puțini bolnavi, dar să fie la timpul potrivit la îndemână” , a menționat Aliona Cojan.

Pentru darul adus satului, Liviu, capul familiei Cojan, a primit titlul onorific de Cetățean de Onoare al satului Colibași.

Implicarea activă în viața satului Colibași a diasporei, a celor plecați peste hotare a început în anul 2016, o dată cu participarea localității în proiectul PNUD Migrație și Dezvoltare Locală.

De atunci, împreună cu cei de peste hotare, la Colibași s-a reușit a construi o sală polivalentă de sport, centru de pompieri și salvatori voluntari și implementa o mulțime de proiecte sociale.

Doar pentru sala polivalentă și centrul pompierilor voluntari, autoritățile locale au reușit să adune donații de la cei plecați din sat de circa 13 mii euro.