În dimineața zilei de astăzi angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați pentru a interveni în urma unei deflagrații care a avut loc într-o gospodărie din localitatea Pohrebeni, raionul Orhei.

dse.mddse.md

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 05:43. La fața locului au fost trimise două echipaje de salvatori. Ajunși la fața locului pompierii au stabilit că două odăi a unei case au fost cuprinse de flăcări în urma exploziei, iar tavanul s-a prăbușit.

În procesul de intervenție la lichidarea incendiului, pompieri au depistat în casă cadavrul parțial carbonizat a unei femei în vârstă de 56 de ani.

dse.mddse.md

Incendiul a fost localizat la ora 6:13 și complet lichidat la ora 8:14. Primele cercetări arată că deflagrația s-a produs în urma scurgerii de gaze de la o butelie de tip propan-butan, iar în consecință a avut loc arderea.

Cauza decesului, dar și toate circumstanțele cazului urmează a fi elucidate de specialiști. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 30 situații de risc.