În plus, avocatul acuzării solicită trei ani de închisoare pentru cei doi jucători, care se află în arest încă de la începutul lunii octombrie.

Totul s-a petrecut în noaptea de 7 spre 8 octombrie, când Denis Pak, înalt oficial în Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia, a fost bătut rău, într-o cafenea din Moscova. După meciul direct dintre Zenit St. Petersburg și Krasnodar, cei doi au mers ulterior împreună în Moscova, pentru a se distra. Aveau liber de la cluburi, ca urmare a faptului că s-a întrerupt campionatul pentru a permite naţionalelor să evolueze în Liga Naţiunilor.

Ajunşi într-o cafenea din capitala Rusiei, cei doi au început să se comporte sălbatic. "Făceau gălăgie, urlau, se purtau dezgustător", a povestit un martor, potrivit presei locale. În stabiliment se afla şi Denis PaK, un cunoscut politician, care a încercat să meargă la ei şi să îi convingă să se calmeze. Probabil ameţiţi de aburii alcoolului, aceştia nu doar că nu au putut fi calmaţi.

Curând s-a ajuns la un conflict fizic, în ajutorul celor doi sărind şi fratele lui Kokorin. Pak a fost bătut cu sălbăticie și a primit și un scaun în cap, de la Kokorin, alegându-se cu un dinte rupt și mai multe vânătăi pe față. Ambele cluburi şi-au cerut deja scuze pentru comportamentul reprobabil al jucătorilor lor.