image
Sursa foto: Profimedia

Câți bani a câștigat Real Madrid după triumful în UEFA Champions League

Real Madrid a reușit un sezon european fantastic, încununat cu cel de-al 14-lea triumf în Liga Campionilor din istorie. Spaniolii s-au impus, duminică, la Paris, împotriva celor de la Liverpool, scor 1-0 (0-0), grație golului reușit de Vinicius Junior în minutul 59.

În plus, în conturile echipei madrilene au intrat, numai în această ediție a Ligii Campionilor 119,8 milioane de euro, din care 3,7 milioane vor fi reținute de UEFA drept taxă din cauza pierderilor provocate de pandemie.

Taxa va fi păstrată încă două ediții, până în sezonul 2023/2024. De asemenea, Real Madrid va mai încasa încă 16,8 milioane de euro din drepturile de televizare.

Cele 116 milioane de euro câștigate de Real Madrid provin din: participarea în faza grupelor (15,6 milioane de euro), câștigarea a 5 meciuri în grupe (15 milioane de euro), calificarea în optimi (9,6 milioane de euro), calificarea în sferturi (10,6 milioane de euro), accederea în semifinale (12,5 milioane de euro), calificarea în finală (15,5 milioane de euro), cucerirea trofeului (4,5 milioane de euro), plus ocuparea primului loc în clasamentul istoric al UEFA - în ultimii 10 ani (36,4 milioane de euro).

De partea cealaltă, Liverpool va obține, când se va trage linia, aproximativ 101 milioane de euro. Diferența s-a făcut cu ajutorul finalei - 4,5 milioane de euro, dar și a clasamentului UEFA din ultimii 10 ani, unde Liverpool este doar pe locul 14 și a primit doar 24 de milioa milioane de euro. În schimb, Liverpool a obținut cu 3 milioane de euro mai mult decât Real Madrid prin câștigarea celor 6 partide din faza grupelor.

De asemenea, Real Madrid va mai primi alte 3,5 milioane de euro pentru prezența în Supecupa Europei. La acești bani se va mai adăuga un milion de euro, dacă ”Los Blancos” se va impune în fața celor de la Eintracht Frankfurt, pe 10 august.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: