Breaking News

image
Sursa foto: libertatea.ro

Un porumbel a fost vândut cu 1,2 milioane de euro: Cum arată pasărea care a stabilit recordul absolut

Un porumbel voiajor belgian a fost vândut în cadrul unei licitații pentru exorbitanta sumă de 1,25 milioane de euro. Prețul este un record absolut pentru această specie.

Porumbelul Armando, antrenat în Belgia, a fost vândut în cadrul unei licitaţii on-line, devenind pasărea cea mai scumpă din lume din specia ei. Recordul a fost anunțat de site-ul specializat Pigeon Paradise (Pipa).

Armando este un porumbel flamand de sex masculin aparţinând crescătorului Verschoot Joel, unul dintre cei mai renumiţi din ţară. „Nimeni nu se aştepta ca pragul magic de 1 milion de euro să fie depăşit. Suma finală (a vânzării) este de 1.252.000 milioane de euro”, a declarat Pipa, scrie libertatea.ro.

libertatea.rolibertatea.ro

Deși identitatea cumpărătorului nu a fost făcută publică, agenţia de ştiri Belga, scrie că acesta este un cetăţean chinez, care „cu siguranţă va folosi porumbelul în scop reproductiv, pentru a da naştere la noi campioni”. Interesul colecţionarilor chinezi pentru porumbeii voiajori a apărut în urmă cu câţiva ani şi a condus la o creştere a preţurilor pentru aceşti „campioni”, a căror performanţă constă în a se întoarce primul acasă, instinctiv, după ce a parcurs uneori distanţe de sute de kilometri, scrie Agerpres.

Anterior, cel mai scump porumbel voiajor din istorie a fost „New Bliksem”, vândut cu 376.000 de euro în noiembrie anul trecut.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: