image
Sursa foto: jurnal.md

Socialiștii solicită stoparea majorării prețurilor la pâine: „Să oferim compensații întreprinderilor de panificație”

Partidul Socialiștilor îndeamnă Guvernul să întreprindă de urgență măsuri care ar stopa majorarea prețurilor la pâine, acțiune anunțată de cel mai mare combinat de pâine SA „Franzeluța”. Socialiștii cer Guvernului să asigure în regim de urgență plata compensațiilor: la gazele naturale, energia electrică și termică întreprinderilor de panificație.

Deputații socialiști anunță că au solicitat organizarea audierilor parlamentare pe acest subiect, pentru a identifica o soluție, însă majoritatea parlamentară ar fi considerat că problema privind prețul pâinii în condițiile unei inflații în creștere nu este semnificativă.

„Astăzi, prin acțiunile sale haotice și nechibzuite, autoritățile provoacă o inflație galopantă, suplimentar la creșterea prețurilor pe care o constatăm în toată lumea. Creșterea prețurilor la pâine denotă faptul că PAS condamnă o parte considerabilă a populației la foame”, se arată într-o reacție emisă de PSRM.

În context, ei solicită și compensații pentru agricultori, la motorină și semințe pentru a stopa majorarea prețurilor la materia primă.

Amintim că cea mai mare întreprindere de panificație SA „Franzeluța”, a anunțat că de la 1 februarie majorează prețurile la pâine. Doar prețul la pâinea socială nu se va scumpi, iar cantitatea acestui produs va fi majorată cu 54% în toate magazinele specializate. Scumpirile au loc în contextul creșterii prețurilor la gaze și energie electrică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: