Andrei Năstase a fost întâmpinat de funcționarii primăriei cu un buchet de trandafiri albi. Ulterior, el a împărțit florile femeilor angajate la Primăria Chișinău.

„Doar datorită CtEDO, avem decizia de alaltăieri. Cea mai mare satisfacție pentru mine este că oamenii care m-au votat au fost îndreptățiți”, a declarat Andrei Năstase, referindu-se la decizia Curții de Apel Chișinău prin care i-a fost validat mandatul.

Candidatul blocului ACUM la funcția de primar al capitalei a avut un mesaj pentru funcționarii de la Primărie.

„Avem datoria să recuperăm ceea ce am pierdut. Cine o să spună că oraşul poate fi reconstruit doar cu banii din interior minte. Dacă nu spune de unde aduce banii, minte. O să rămânem încremeniți în trecut. De asta vă îndemn eliberaţi-vă şi ajutaţi oraşul să se elibereze. Să nu aveţi frică de barosani, mafioţii din domeniul imobiliar, aplicaţi legea", a menționat Andrei Năstase.

Curtea de Apel Chișinău a casat marți hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care au fost anulate rezultatele alegerilor locale din 2018, câștigate de președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Decizia a fost luată după un an și patru luni de către același complet de judecători de la Curtea de Apel - Vladislav Clima, Ecaterina Palanciuc și Ala Malâi - care a menținut hotărârea judecătoarei Rodica Berdilo din instanța de fond.