Proiectul „Monitorizarea civică a reformei poliției în Republica Moldova” are patru grupuri țintă: Inspectoratul General al Poliției, Ministerul Afacerilor Interne, organizațiile societății civile, dar și cele din domeniul mass-media. Principalul scop al programului este creșterea nivelului de încredere în poliție.

La eveniment a participat și ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, care a spus de ce era nevoie de un astfel de proiect.

„Proiectul va prezenta, cu siguranță, un important pilon al controlului democratic al societății asupra procesului de reformă a poliției. Știm cu toții, cetățenii sunt exasperați deja de utilizarea în spațiul public a termenului de reformă. Astfel, perioada următoare va trebui să aducă acele schimbări de care are nevoie poliția în raport cu cetățeanul. Societatea civilă este cea care trebuie să tragă de ureche instituțiile statului atunci când constată derapaje”, a spus ministrul de Interne.

Bugetul total al proiectului constituie 480 de mii de euro, iar contribuția Uniunii Europene este de 384 de mii de euro.

Proiectul „Monitorizarea civică a reformei poliției în Republica Moldova” se va încheia în luna decembrie a anului 2021.