image
Sursa foto: agerpres

Zi de zi, locuitorii capitalei își pun viața în pericol, făcând slalom printre mașini

Își riscă zilnic viața, traversând strada neregulamentar. Este un tablou obișnuit pentru bulevardul Dacia din capitală, unde oamenii nu mai au răbdare să ajungă până la o trecere de pietoni și fac slalom printre mașini. Timp de jumătate de oră, Jurnal TV a surprins peste 60 de oameni care au încălcat legea chiar în fața inspectorilor de patrulare, antrenați în operațiunea „Pietonul”.

În mare parte, cei care traversează neregulamentar strada sunt bătrânii. Ei spun că le este greu să se deplaseze până la trecerile de pietoni, iar prin subterană le este frică să meargă.

Unii au fost iuți de picior, așa că pentru a le explica riscurile traversării ilegale polițiștii au trebuit să fugă după ei.

Unii pietoni au scăpat cu o simplă avertizare. Alții, care nu aveau acte, au fost identificați în baza de date și le-au fost întocmite procese verbale.

Potrivit Inspectoratului Național de Patrulare, pe parcursul anului trecut au avut loc 344 de accidente din cauza pietonilor nedesciplinați. În urma acestora, 58 persoane și-au pierdut viața, iar 295 au fost rănite.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: