image
Sursa foto: agora.md

Olga Bordeianu a fost realeasă în funcția de director general al Teleradio Moldova

Consiliul de Observatori (CO) al companiei Teleradio Moldova a reales-o astăzi, 14 noiembrie, pe Olga Bordeianu în funcția de director general al televiziunii și radioului publice. Pentru candidatura ei au votat șapte din cei opt mebri ai CO.

La concursul pentru funcţia de director general al TRM au depus dosarele de participare jurnalistul și fostul vicepreședinte al PLDM Ion Terguţă, angajata TRM Cornelia Stefoglu și actuala directoare a companiei, Olga Bordeianu.

Pentru candidatura Olgăi Bordeianu au votat: Spătaru Nicolae; Violeta Cojocaru; Marina Ţurcan; Daniela Miţelea; Veaceslav Vlad; Alexandru Vasilachi; Tatiana Munteanu, informează trm.md.

Ion Terguţă a obținut un singur vot, din partea Larisei Călugărul, iar candidatura Corneliei Stefoglu nu a acumulat nici un vot.

Conform Regulamentului, la concurs au putut participa doar cetăţenii care au studii superioare universitare, cunosc limba română și o limbă de circulație internațională, au minim 10 ani de activitate în mass-media și minim 5 ani de activitate în audiovizual.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al Teleradio Moldova este numit în funcție pentru un mandat de șapte ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: