image
Sursa foto: hepta//foto simbol

Pompierii intervin la lichidarea a două incendii izbucnite în capitală: Arde o suprafaţă extinsă de iarbă uscată şi stufăriş

În aceste momente pompierii intervin pentru lichidarea a două incendii izbucnite în capitală. Este vorba despre un incendiu înregistrat pe strada Ceucari și altul pe strada Dacia.

Un incendiu a fost înregistrat pe strada Ceucari 11 din capitală. Apelul la 112 a fost înregistrat la ora 14:24. La faţa locului a intervenit un echipaj de salvatori care continuă să lucreze la lichidarea incendiului. Potrivit datelor prealabile arde o suprafaţă extinsă de vegetaţie uscată şi stufăriş.

Tot de intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi pe strada Dacia 80/3 din municipiul Chişinău.

Conform primelor informații, un alt incendiu a cuprins o suprafaţă de teren, unde focul a nimicit iarbă uscată. De această dată, apelul la 112 a fost recepţionat la 14:45. În ambele cazuri angajaţii IGSU depun eforturi pentru lichidarea eficientă în vederea stopării răspândirii arderii.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI îndeamnă oamenii să nu utilizeze focul deschis la nimicirea vegetaţiei uscate şi resturilor menajere. În condiţii de umiditate redusă şi vânt focarele de vegetaţie arsă se pot răspândi pe spaţii extinse.

Potrivit datelor IGSU, astăzi angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în 21 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie uscată.

Intervenţiile pompierilor au avut loc în raioanele Ştefan Vodă, Orhei, Teleneşti, Rezina, Străşeni, Ialoveni, Sângerei, Edineţ, Călăraşi, Ungheni, dar şi în municipiul Chişinău. Astfel, la această oră pompierii continuă să lucreze. În caz de situaţii de risc persoanele pot apela Serviciul 112.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: