image
Sursa foto: Profimedia

Recordurile negative stabilite de Italia după "rușinea" suferită cu Macedonia de Nord

Italia, campioana europeană en-titre, a fost învinsă pe teren propriu de Macedonia de Nord, 0-1, în semifinalele barajului de calificare la Campionatul Mondial din 2022.

La capătul unui meci dominat de Italia, Macedonia de Nord a dat lovitura la Palermo în minutul 90+2. Trajkovski a devenit eroul unei națiuni, după ce șutul său de la mare distanță nu a putut fi blocat de Donnarumma, iar fosta adversară a României în preliminariile pentru CM 2022 a ajuns la un singur pas de prezența în Qatar.

Ultimul meci jucat de reprezentativa Italiei la Cupa Mondială a fost pe 15 iunie 2014, contra Angliei, acum nu mai puțin de 2839 de zile.

De asemenea, ultima partidă jucată în fazele eliminatorii ale Mondialului de Italia a fost pe 9 iulie 2006, acum 5737 de zile, contra Franței, chiar în finală, pe care a și câștigat-o la loviturile de departajare.

Înfrângerea contra Macedoniei de Nord a reprezentat și primul meci pierdut în istorie de Italia pe teren propriu în partidele de calificare pentru Campionatul Mondial. Spania, cu 51 de victorii și 10 rezultate de egalitate, și Brazilia, cu 49 de victorii și 12 remize, rămân singurele naționale cu acest record.

Italia se alătură Greciei, care a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2006, după ce în 2004 a câștigat Campionatul European. De asemenea, Danemarca, în 1994, nu a fost prezentă la Campionatul Mondial, chiar dacă era câștigătoarea a Campionatului European din 1994, precum și Cehoslovacia la Mondialul din 1978, după ce în 1976 a câștigat Europeanul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: