image
Sursa foto: Facebook/Andrei Năstase

Andrei Năstase: Fără precedent, Parlamentul European își exprimă solidaritatea cu protestatarii de la Chișinău

Rezoluția adoptată de Parlamentul European condamnă invalidarea rezultatului alegerilor de către justiția moldovenească și reiterează faptul că mesajele de chemare la vot pe care guvernarea și instanțele de judecată din Chișinău le consideră că au influențat rezultatul fac parte din practica obișnuită a alegerilor din Moldova și nu au dus niciodată la anularea acestora.

Este declarația președintelui Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care s-a aflat astăzi în plenul Parlamentului European, în timpul dezbaterilor privind situația din Republica Moldova.

„Fără precedent, practic, Parlamentul European își exprimă solidaritatea cu cei care protestează pe străzile Chișinăului și care cer autorităților să respecte votul alegătorilor din capitală”, a menționat Andrei Năstase.

Din păcate, practicile nedemocratice ale regimului au făcut ca Parlamentul European să ceară Comisiei înghețarea oricărui sprijin financiar pentru țara noastră, a adăugat liderul Platformei DA.

„Parlamentul propune Comisiei să formuleze un set de condiții pe care autoritățile de la Chișinău vor trebui să le îndeplinească pentru a fi reluat sprijinul financiar. În fruntea acestor condiții se află validarea alegerilor locale din Chișinău, renunțarea la sistemul mixt de vot precum și investigarea transparentă, recuperarea prejudiciului și trimiterea în judecată a celor vinovați de furtul miliardului din bănci”, a spus Andrei Năstase.

„Sunt mândru de unitatea forțelor politice și civice democratice din Republica Moldova și de renașterea poporului nostru. Lupta și munca, eforturile depuse de-a lungul anilor dau roade. Moldova se iubește, Nu se stăpânește! Te iubesc, Moldova!”, a încheiat liderul Platformei DA mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Noutăţile partenerilor

comentarii: