image
Sursa foto: Facebook // Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova

Centura de ocolire a Chișinăului, finalizată în proporție de 70%; Spînu: „Lucrările se vor încheia până în octombrie 2022”

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale al RM, a inspectat șantierul de construcție a drumului M2 de ocolire a municipiului Chișinău. Andrei Spînu a verificat mersul lucrărilor la zi, progresul de execuție a acestora fiind de aproximativ 7️0️%. În prezent, se execută lucrări de drenaj, de construcție a terasamentelor, de reconstrucție a sistemului rutier, de aplicare a marcajelor și indicatoarelor rutiere.

Drumul de centură a orașului Chişinău, pe primul sector, are o lungime de 6,6 km.

Valoarea proiectului este de peste 9,9 milioane de euro, bani alocați de Banca Europeană de Investiții.

Lucrările se vor încheia integral până în luna octombrie 2022. În perioada următoare vor fi lansate licitațiile pentru alte două sectoare.

Odată reparat, drumul va reduce formarea ambuteiajelor și va elibera orașul de traficul mașinilor de mare tonaj.

„Facem ce am promis. Centura Chișinău va fi reabilitată. Am fost pe șantierul de lucru a primului sector a drumului M2 de ocolire a municipiului Chișinău. Am verificat mersul lucrărilor la zi. Progresul de execuție este de aproximativ 70%. La ziua de azi se executa lucrari de amenajare a intersecțiilor, lucrări de drenaj, instalarea indicatoarelor rutiere. Ulterior va fi aplicat stratul de uzură și executarea marcajului rutier”, se arată într-o postare a ministrului de pe pagina sa oficială de Facebook.

Noutăţile partenerilor

comentarii: