image
Sursa foto: chisinau.md

Șoferii microbuzelor din capitală anunță PROTEST luni, până la ora 10:00

Administratorii firmelor de transport din capitală, care operează rutele de microbuze, anunță că vor protesta luni, 24 februarie.

Mai exact, microbuzele din capitală nu vor circula până la ora 10:00, anunță Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto. Decizia a fost luată după refuzul primăriei de a majora tariful pentru călătorii.

Firmele private de transport din Chișinău se plâng că nu primesc subvenții de la Primărie și astfel sunt discriminate în raport cu întreprinderile municipale din domeniu. Asta în condițiile în care bugetul municipal prevede suma de 448 de milioane de lei pentru Parcul Urban de Autobuze și Regia Transport Electric.

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto spune că dacă ar exista o echitate în acordarea subvențiilor tuturor categoriilor de transportatori, atunci ar fi posibilă păstrarea tarifului de trei lei pentru călătoria cu microbuzul.

Amintim că, în 2019, operatorii privați din transportul de persoane au protestat de câteva ori în centrul Chișinăului și în raioane, cerând majorarea tarifului pentru călătoriile interurbane, ceea ce s-a și întâmplat la începutul acestui an.

O călătorie cu microbuzul în capitală costă trei lei, acest preț fiind stabilit în anul 2006.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: