image
Sursa foto: captură

Șoferului TIR-ului în care au fost depistați peste 1,5 milioane euro, plasat în arest preventiv pentru 30 de zile

În rezultatul expertizării a fost stabilit că banii sunt autentici, suma a fost sechestrată de către oamenii legii.

În după amiaza zilei de marți, 28 aprilie 2020, Curtea de Apel Chișinău a admis demersul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și a dispus plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a șoferului de tir în care au fost depistați peste 1,5 milioane EUR la postul vamal Leușeni, se anunță în comunicat.

În context, trebuie menționat faptul că șoferul tirului a fost anterior plasat în arest la domiciliu de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

În rezultatul expertizării a fost stabilit că banii sunt autentici, iar suma exactă cifrează 1.570.735 EUR. La solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru pe întreaga sumă.

De asemenea, procurorii au solicitat aplicarea sechestrului asupra cap-tractorului și remorcii. Până la moment, judecătorii nu s-au pronunțat în această parte a solicitării procurorilor. Pentru tentativă de contrabandă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Amintim că pe 18 aprilie la vama Leușeni la intrarea în Republica Moldova, într-un TIR au fost descoperite pungi căptușite cu euro.

„Aici îs milioane de euro!”, spun vameșii care desfac pachetele, după cum se vede din imaginile video care au fost făcute publice prin intermediul Telegram. Tot acolo se spunea că ar fi vorba, de fapt, despre 1,5 milioane de euro, și că urma banilor ar duce spre lumea politică de la Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: