image
Sursa foto: bordergov.md

Doi tineri, prinși în timp ce consumau substanțe interzise în zona de frontieră

Doi tineri ce consumau substanțe interzise printr-un aparat inhalator artizanal în zona de frontieră sunt cercetați de oamenii legii. Un alt conațional, pe numele căruia exista consem nominal pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat, a fost reținut la cea de-a doua tentativă de trecere frauduloasă a hotarului moldo-ucrainean.

În adresa Direcției regionale Est a parvenit o informație operativă de la populația locală privind staționarea unui mijloc de transport în zona de frontieră în care se aflau două persoane necunoscute. Cercetările desfășurate de către polițiștii de frontieră au fost extinse pe direcția Taraclia-Petrovca.

Astfel că, la scurt timp au fost găsiți în apropierea graniței doi bărbați ce consumau masă vegetală uscată cu miros specific de marijuana, printr-un aparat inhalator artizanal.

Din documentarea preliminară s-a constatat că sunt locuitori ai satului Taraclia, raionul Căușeni, cu vârsta cuprinsă între 29 și respectiv 39 de ani. Audiați, tinerii au confirmat că aparatul le aparține, iar substanța o achiziționase de la un necunoscut. Ca urmare, a fost întocmit proces verbal privind încălcarea regimului zonei de frontieră, masa vegetală a fost transmisă către expertiză, iar cercetările sunt în derulare până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

Un alt conațional aflat sub consemn nominal a încercat în data de 18 august curent să traverseze ilegal frontiera de stat pe direcția Crocmaz – Starokazacie. Acesta a fost observat de către patrula mobilă a SPF Căplani, fiind reținut la 50 m de la linia de frontieră. Bărbatul în vârsta de 31 de ani, originar din orașul Durlești, a prezentat pașaportul valabil și a comunicat că cunoștea despre consemnul aplicat pe numele lui, motiv pentru care a decis să evite controlul de frontieră.

Pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat a Republicii Moldova, moldoveanul riscă o amendă penală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: