image
Sursa foto: Getty Images

Vladimir Putin: Marina rusă poate lansa o „lovitură imposibil de prevenit”, dacă e nevoie

Marina rusă poate detecta orice inamic și poate lansa o „lovitură imposibil de prevenit”, dacă e nevoie, a spus președintele rus Vladimir Puțin. Declarația vine la câteva săptămâni după ce o navă de război britanică s-a aflat în centrul unui incident în Marea Neagră, relatează Reuters, citat de Digi24.

„Suntem capabili să detectăm orice inamic sub apă, deasupra apei, în aer și, dacă e nevoie, să lansăm o lovitură imposibil de prevenit împotriva acestuia”, a spus Putin duminică, la parada de Ziua Marinei de la Sankt Petersburg.

Declarația vine după un incident petrecut în Marea Neagră în iunie, când Rusia a spus că a tras focuri de avertizare și a aruncat bombe în fața unei nave de război britanice pentru a o alunga din apele teritoriale ale Crimeei.

Marea Britanie a respins relatarea Rusiei despre incident, spunând că distrugătorul HMS Defender nu a fost vizat și că, dacă au fost trase focuri de armă, acestea făceau parte probabil dintr-un „exercițiu de artilerie” rus anunțat în prealabil.

„Nu s-au tras niciun fel de focuri de avertisment asupra HMS Defender. Nava Royal Navy executa o trecere nevinovată prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaționale”, a spus ministerul britanic al Apărării.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, dar acest lucru nu este recunoscut de cele mai multe țări din lume, care consideră în continuare peninsula drept parte a Ucrainei, nu a Rusiei.

Putin a declarat luna trecută că Rusia ar fi putut scufunda nava HMS Defender, acuzând-o că a intrat ilegal în apele sale teritoriale, fără să înceapă al treilea război mondial. Oficialii britanici spun însă că distrugătorul nu era în apele teritoriale ale Rusiei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: