image
Sursa foto: lasexta.com

Peste 15 mii de cetățeni, repatriați într-o lună; Ministerul de Externe ar putea organiza o cursă charter din SUA

Într-o lună, au fost organizate 130 de misiuni de repatriere, dintre care 40 pe cale aeriană și 90 pe cale terestră. Un număr de 15324 de cetățeni ai Republicii Moldova au fost repatriați, a anunțat Ministerul de Externe.

În perioada 22-26 aprilie, se vor efectua noi curse charter din Paris, Nice, Milano, Barcelona, Londra, Moscova, Roma, Istanbul și Dublin.

„Depunem eforturi ca să organizăm o cursă charter avia din Statele Unite pentru a repatria cetățenii din zona Americii de Nord”, a declarat astăzi ministrul de Externe, Oleg Țulea.

Șeful de la Externe a adăugat că în procesul de repatrieze pot apărea situații neprevăzute și a făcut un apel către cetățenii RM să evite călătoriile care nu sunt absolut necesare.

„Și în următoarele săptămâni, deplasările vor fi dificile din cauza restricțiilor impuse de statele tranzit, iar posibilitățile de asistență din partea misiunilor diplomatice pot întârzia. Suntem cu toții conștienți că deplasările pot fi un factor de propagare a infecției, punând astfel în pericol viața cetățenilor RM din, afară, dar și a celor de acasă”, a mai spus Țulea.

Ministerul de Externe preconizează că 1420 de cetățeni moldoveni vor fi repatriați în următoarele zile pe cale aeriană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: