„Atunci când este necesar, prietenii se susțin reciproc. Vă asigur că și noi vă vom susține atunci când este nevoie, fără niciun pic de teamă. Îi invit pe toți cei care comentează împotriva noastră, să se comporte așa cum ar trebui să se comporte prietenii. La tentativa de lovitură de stat, noi am avut mai mult de 251 de martiri și foarte mulți veterani. Din păcate, acești membri ai organizației s-au strecurat în organizațiile noastre. Este o organizație teroristă care își continuă activitățile și în Moldova. Ei încearcă să se infiltreze între autoritățile moldovenești și să urmeze aceeași pași așa cum au făcut și în țara noastră. Și eu sunt de părere că un prieten trebuie să-i povestească prietenului ce a pățit ca și acela să știe cum să se ocrotească”, a declarat Erdogan.

Cât despre reparația Președinției RM, președintele Turciei s-a arătat nedumerit de ce există comentarii negative la acest subiect. „E simbolul prieteniei, iar dincolo de asta comentariile negative nu au nicio importanță”, a spus Erdogan.

La rândul său, Igor Dodon a susținut un discurs în care nu l-a scos din „prietenul nostru” pe liderul de la Ankara, Recep Erdogan. Dodon anunțat că va fi creat un „consiliu de cooperare strategică” între RM și Turcia.

„Este o zi istorică pentru relațiile noastre. Am decis să creăm un Consiliu de cooperare strategică. Turcia va juca un rol important nu doar în regiune, dar și pentru RM”, a declarat Dodon.

Dodon a ținut să-i mulțumească lui Erdogan că s-a oferit să finanțeze lucrările de reconstrucție a Președinției, devastată în timpul violențelor din aprilie 2009.

„Prietenul nostru a trecut prin ceva similar acum câțiva ani. Îi mulțumesc că atunci când m-am adresat pentru ajutor, prietenul nostru imediat a dat curs inițiativei. Este un adevărat suport pentru poporul moldovenesc”, a spus Dodon.

De precizat că presa nu are dreptul să acorde întrebări celor doi președinți.