Kurtz Deetz a comparat elicopterul S-76 B, deţinut de Kobe Bryant, cu "un Cadillac, o adevărată limuzină", chiar dacă era constuit în 1991. Acesta a mai declarat că "numeroase personalităţi preferă acest model de elicopter fiindcă oferă mult confort şi siguranţă. Chiar are un record de 9/10 la testele de siguranţă, atunci când este manevrat corespunzător".

"Kobe era foarte tăcut. De fiecare dată ridica degetul în semn de aprobare, şi nimic mai mult. Era mai retras. Intra şi ieşea din elicopter, nimic altceva. Nu cu îmbrăţişări sau bătăi pe spate - era un profesionist", a povestit Deetz.

Elicopterul a plecat de pe aeroportul John Wayne la 9:06, duminică, conform înregistrărilor de zbor disponibile publicului. Apoi, a trecut peste Boyle Heights, pe lângă stadionul Dodger, şi a înconjurat Glandale în timpul zborului. Înainte de ora 10, elicopterul avea să pice în Calabasas. Primul apel telefonic a fost înregistrat la 9.47. Din primele informaţii, se pare că vremea nefavorabilă nu e oferit vizibilitatea necesară de manevrare a elicopterului în condiţiile optime de siguranţă.

Legendarul Kobe Bryant (41 de ani), fiica sa, Gianna, şi alte şapte persoane se aflau la bordul elicopterului care s-a făcut unul cu pământul.