image
Sursa foto: mfa.gov.md

Formația Zdob și Zdub și Frații Advahov, decorați cu distincția „Meritul Diplomatic” // FOTO

Formația Zdob și Zdub și Frații Advahov au fost decorați cu distincțiile „Meritul Diplomatic” gradul III de către ministrul de Externe, Nicu Popescu. Distincțiile au fost oferite „pentru contribuția substanțială avută în cadrul concursului Eurovision și în semn de apreciere pentru consolidarea imaginii și profilului cultural al Republicii Moldova în străinătate”.

„Le-am transmis artiștilor noștri toată aprecierea și admirația pentru prestația excelentă din cadrul concursului. Milioane de europeni au fredonat și dansat pe ritmurile de folclor și rock’n’roll a piesei „Trenulețul”. Am asigurat echipa artistică că MAEIE, în cooperare cu instituțiile naționale și misiunile diplomatice ale țării noastre peste hotare, va acorda o atenție deosebită popularizării culturii și artiștilor din Moldova.

Ne vom implica proactiv în promovarea țării și a tuturor celor care sunt stegarii culturii naționale pe plan extern. Pentru țara noastră, diplomația culturală constituie un instrument eficient pentru promovarea valorilor și identității noastre, iar formația Zdob și Zdub și Frații Advahov prin prestația lor de excepție au dovedit că sunt adevărați ambasadori ai culturii noastre”, a precizat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

mfa.gov.mdmfa.gov.md
mfa.gov.mdmfa.gov.md
mfa.gov.mdmfa.gov.md
mfa.gov.mdmfa.gov.md
mfa.gov.mdmfa.gov.md

comentarii: