image
Sursa foto: jurnal.md

Demers la PG privind scandalul donațiilor fictive către PD; „E o schemă de spălare de bani ce a funcționat cu ani la rând”

Deputatul blocului ACUM, fracțiunea PAS, Dumitru Alaiba, a expediat un demers la Procuratura Generală și Centrul Național Anticorupție în care cere să examineze cazul donațiilor fictive pentru Partidul Democrat în raionul Criuleni, despre care Jurnal TV a relatat încă în martie 2018.

„Din câte știu, instituțiile nu s-au autosesizat atunci, dar ar fi cazul să o facă. Să vedem cât de amplă a fost operațiunea. A fost la fel și în alte raioane sau este un caz izolat? Vorbim potențial despre o schemă de spălare de bani care a funcționat ani la rând și prin care s-au legitimizat zeci sau sute de milioane de lei. Lista potențialilor martori este una semnificativă. Oricine a semnat trebuie întrebat dacă a donat cu adevărat sau doar și-a pus semnătura. S-ar putea să iasă la suprafață o chestie foarte curioas”, a menționat Dumitru Alaiba.

Legislatorul a atras atenția că cetățenii trebuie să înțeleagă că atunci când își pun semnătura pe astfel de liste, facilitează crima organizată.

Amintim că, în martie 2018, Jurnal TV a pus pe post o înregistrare, care a venit la adresa redacţiei, de la şedinţa Partidului Democrat din Criuleni. Înregistrarea a fost făcută pe 21 februarie curent, într-un restaurat din oraş. La începutul şedinţei de partid a PDM Criuleni, secretarul executiv al organizaţiei, Maria Loghin, a fost surprinsă în timp ce îi instruieşte pe cei prezenţi cum să înregistreze cotizaţii formale. Apoi a vorbit Veaceslav Burlac, șeful organizaţiei PDM Criuleni.

demers Alaibademers Alaiba

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: