image
Sursa foto: jurnal.md

PSRM are deputați cu averi de milioane de lei

Partidul Socialiștilor se poate lăuda nu doar cu cel mai mare număr de deputați, dar și cu unii dintre cei mai bogați aleși ai poporului. Conturile bancare ale acestora arată cifre cu câteva zero-uri, ajungând la milioane de lei. Deputații PSRM dețin și locuințe de sute de metri pătrați.

Familia deputatului socialist Victor Bologan a declarat pentru anul trecut venituri de 4,5 milioane de lei. Aceasta deține două terenuri cu o valoare de peste două milioane de lei, o vilă de 35 de mii de euro și o casă de 300 de mii de euro. Echivalentul în lei al celor două imobile este de peste șapte milioane de lei. Familia Bologan are în garaj trei automobile cu o valoare totală de peste 450 de mii de lei. Pe patru conturi bancare, familia deputatului PSRM are peste zece milioane de lei.

Socialistul Grigorii Uzun nu a depus declarația de avere pentru anul 2020 în calitate de deputat, însă pe cea în calitate de ales în Adunarea Populară a Găgăuziei. Potrivit documentului, familia sa a obținut anul trecut venituri de 309 mii de lei. Uzun deține un apartament în valoare de 400 de mii de lei și mai multe mașini - două autoturisme și șase camioane. Valoarea lor ajunge la 22,7 milioane de ruble și 1,4 milioane de lei. Echivalentul valorii totale a autoturismelor este de 6,8 milioane de lei.

Familia deputatului PSRM Adrian Lebedinschi a obținut în anul 2020 venituri de peste 3,2 milioane de lei. Aceasta mai deține două terenuri în valoare de 116 mii de lei și un apartament de 220 de metri pătrați, care costă 57.500 de euro. Familia lui Lebedinchi are și două automobile care valorează aproape 29 de mii de euro. Aceasta mai deține cote părți în patru companii, ce valorează 12 mii de lei.

Deputatul socialist Gheorghii Para a obținut în anul trecut venituri de peste un milion de lei. Familia lui are în posesie două terenuri, care costă peste 1,2 milioane de lei și trei apartamente, în valoare totală 2,5 milioane de lei. Dintr-un alt apartament de 353 de mii de lei, familia lui Para deține doar o treime. Gheorghii Para mai are două automobile în valoare totală de 550 de mii de lei.

Socialistul Mihail Paciu, împreună cu familia sa, a avut venituri în anul 2020 de 496 de mii de lei. În declarația de avere are indicate mai multe terenuri. De asemenea, el are o casă și alte averi imobile, în valoare de 209 mii de lei. Familia deputatului PSRM deține trei automobile de peste 44 de mii de euro. Paciu mai deține cote părți în două companii în valoare de peste 2 milioane de lei. Deputatul socialist are de rambursat, până în anul 2026, un credit de un milion de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: