image
Sursa foto: Jurnal.md

Ultima oră: Circulația după ora 23:00, PERMISĂ de săptămâna viitoare; Ce a decis CSE privind slujbele de Paște

Începând cu 26 aprilie se abrogă ora marțială în Republica Moldova, potrivit căreia locuitorilor orașelor Bălți și Chișinău le era restricționată aflarea în afara domiciliilor în intervalul orelor 23.00-5.00. Anunțul a fost făcut de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Premierul Aureliu Ciocoi a mai declarat că: „se reia procesul educațional tehnic pentru realizarea stagiilor de practică, orelor practice și sesiunilor de evaluare care nu pot fi făcute la distanță”.

Totodată, din data de 2 mai se permite reluarea activității teatral-concertistice, cu capacitatea maximă de 30% din numărul de locuri amenajat pentru spectatori. În funcție de numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate se va putea majora numărul de spectatori treptat.

Premierul Ciocoi a mai anunțat că se permite și desfășurarea acțiunilor culturale de cinema și teatral-concertistice în aer liber cu respectararea tuturor măsurilor de protecție.

Începând cu 25 aprilie și până 11 mai activitatea cultelor religioase a serviciilor divine se va desfășura în aer liber, cu menținerea distanței fizice.

Briefingul poate fi urmărit aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: