Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, excursiile planificate la fostele lagăre de concentrare din Polonia în octombrie şi noiembrie nu vor avea loc din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus în rândul elevilor. Multe dintre lagărele de concentrare au fost construite în timpul ocupaţiei naziste a Poloniei.

Peste 17.500 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a s-au înscris pentru excursia din toamnă.

Excursiile nu se pot desfăşura în condiţii corespunzătoare din cauza restricţiilor în vigoare şi cele viitoare referitoare la curse aeriene, hoteluri şi călătorii cu autocarul, se mai spune în comunicat.

Ministerul analizează posibilitatea ca elevii să se alăture delegaţiilor către Polonia la începutul anului 2021 sau ca aceştia să poată participa la un program alternativ desfăşurat pe teritoriul Israelului, care se va axa tot pe subiectul Holocaustului.

La începutul acestui an, în contextul debutului crizei coronavirusului, Israelul a anulat excursiile şcolare anuale la lagărul de concentrare de la Auschwitz.

Excursiile la lagărele de concentrare naziste reprezintă o practică obişnuită pentru multe şcoli din Israel.

Aproape 18.000 de persoane au fost confirmate ca fiind bolnave de COVID-19 în Israel de la apariţia primelor cazuri, în februarie. Dintre aceştia, 15.102 s-au vindecat, iar 298 au decedat.

Un număr de 127 dintre cele 25.200 de şcoli şi grădiniţe care s-au redeschis în urmă cu câteva săptămâni au fost nevoie să-şi închidă din nou porţile după o înmulţire a numărului de cazuri şi îmbolnăvirea a 350 de elevi şi cadre didactice.