image
Sursa foto: jurnal.md

Satul Costești din raionul Ialoveni a fost desemnat „Capitala Tineretului 2019”

Localitatea Costești din raionul Ialoveni a fost desemnat Capitala Tineretului 2019. Satul a fost aleas în urma unui concurs public și va primi anul viitor de la stat până la un milion de lei, pentru proiecte destinate tinerilor. 

Satul Costești are o vastă experiență în implementarea proiectelor la nivel local, inclusiv în parteneriat cu organizațiile de tineret.

Capitala Tineretului reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale autorităţii publice locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţii internaţionale, precum şi ale autorităților publice centrale.

Scopul Programului constă în crearea oportunităţilor de dezvoltare multilaterală a tinerilor în vederea participării active a acestora în viaţa economică, socială şi culturală a ţării.

Precizăm că, în anul 2018 Capitala Tineretului a fost orașul Cahul, în 2017 satul Varnița din raionul Anenii Noi, iar 2016 orașul Ialoveni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: