image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Comuniștii și socialiștii cer demisia membrilor CEC; Despre Marina Tauber: „Nu venim cu aprecieri referitor la candidați”

Blocul comuniștilor și socialiștilor cer demisia membrilor CEC în legătură cu suspendarea scrutinului electoral de la Bălți.

Vicepreședintele Parlamentului, socialistul Vlad Batrâncea, a calificat decizia membrilor CEC ca fiind „ilegală”.

„Nu venim cu aprecieri referitor la candidați, nu condamnăm și nu justificăm pe nimeni. În conformitate cu legea, decizia de suspendare a turului doi îi aparține organelor de justiție. În noaptea de sâmbătă spre duminică, urma să se expună instanțele și abia după ce ultima instanță se pronunță, urma să fie realizată suspendarea turului doi. CEC a comis un abuz și a depășit atribuțiile legale”, a declarat Batrâncea.

BCS au anunțat că vor solicita Procuraturii Gnerale să investigheze acest caz.

Amintim că decizia membrilor CEC de suspendare a scrutinului de la Bălți a fost adoptată în dimineața zilei de 5 decembrie, imediat după ce Curtea de Apel Bălți a decis anularea înregistrării candidatului Marina Tauber la funcția de primar de Bălți. Instanța a luat această decizie ca urmare a lipsei reflectării tuturor cheltuielilor din campania electorale în rapoartele financiare depuse la CEC și depășirea plafonului de cheltuieli de către reprezentanta partidului Șor admis pentru municipiul Bălți.

Noutăţile partenerilor

comentarii: