image
Sursa foto: jurnal.md

Drăguțanu, după arestarea sa: „Eu nici măcar nu înțeleg învinuirile care mi se aduc”

Fostul guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, care a fost plasat în arest pentru 30 de zile în această seară, a spus că nu doar că nu recunoaște învinuirile care i se aduc, dar că nici măcar nu le înțelege.

Întrebat dacă este de acord cu decizia judecătorului de a-l plasa în arest, Drăguțanu a spus: „Eu nu sunt judecător să decid acest lucru. Eu nu comentez decizia judecătorilor.”

„Eu nu am recunoscut învinuirile care mi se aduc, eu nici măcar nu înțeleg învinuirile care mi se aduc, pentru că nu este nicio dovadă palpabilă. Măsurile cerute de Procuratură cu privire la reținerea mea mi se par exagerate și care nu reflectă situația reală. Dacă o să urmăriți declarațiile mele publice în toată perioada în care eram guvernator și după, o să vedeți că am declarat de mai multe ori despre deteriorarea situației din sistemul bancar. Noi am informat cu regularitate președintele RM, prim-ministrul, președintele Parlamentului și alte organe. BNM nu avea la dispoziție instrumentele necesare”, a comentat Drăguțanu, în sala de judecată.

Amintim că fostul guvernator al Băncii Naționale a fost reținut și plasat în arest pentru 30 de zile în această seară, fiind învinuit de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: