image
Sursa foto: PCCOCS

O fabrică clandestină de producere a țigărilor, descoperită; Printre membrii grupării sunt implicați și patru moldoveni

O grupare infracțională, formată din cetățeni moldoveni, ucraineni și polonezi, specializată în contrafacerea și comercializarea țigaretelor, a fost destructurată în urma cooperării autorităților din Moldova, Ucraina și Polonia. În cadrul perchezițiilor au fost depistate 13 tone de tutun, 13 milioane de țigarete în valoare de peste 2 milioane de euro și acumulate mai multe probe care inscriminează inculpații.

La 26 noiembrie curent, în baza informațiilor furnizate, polițiștii au confiscat în localitatea Gierlachowo, Polonia o fabrică clandestină de producere a țigărilor, sute de mii de pachete de ţigări contrafăcute și tone de tutun care urma să fie procesat.

PCCOCSPCCOCS

În rezultatul perchezițiilor, forțele de ordine din Polonia, cu participarea reprezentanților din Moldova, au depistat și ridicat circa 13 tone de tutun, 13 milioane de țigarete, în valoare de peste 2 milioane de euro, materiale utilizate la împachetarea acestora (carton, peliculă etc), înscrisuri de ciornă unde era indicată perioada de producer și numărul de țigarete produse, precum și utilaj tehnic.

PCCOCSPCCOCS

De asemenea, pe teritoriul respectiv au mai fost depistate două camioane în care se aflau țigarete pregătite pentru a fi transportate către beneficiari.

PCCOCSPCCOCS

Astfel, în rezultatul măsurilor întreprinse de PCCOCS, ofițerii INI și reprezentanții organelor de drept din Polonia, s-a stabilit că, în activitatea infracțională sunt implicati moldoveni, ucraineni și polonezi.

În acest sens, cetățenii Republicii Moldova, aveau rolul de a racola persoane pentru munca clandestină, facilitau perfectarea actelor necesare, cu ulterioara transportare a persoanelor în Polonia. Aici, persoanele racolate erau întâlnite de către făptuitori polonezi, care le deposedau de telefoanele mobile, facând măsuri conspirative, pentru a nu fi cunoscut traseul și poziționarea fabricii clandestine.

Muncitorii activau în două schimburi a câte 12 ore. Astfel, pe parcursul a 24 de ore se produceau în jur de 2 milioane de țigarete.

Gruparea a fost anihilată ca urmare a acțiunilor întreprinse de procurorii PCCOCS și ofițerii INI, în comun cu angajatii Serviciului Grăniceri ai Ucrainei și Poloniei, cu suportul Europol.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de pușcărie.

Citeşte mai mult despre

comentarii: