image
Sursa foto: Getty Images

Fotbalul cu suporteri va reveni foarte curând: UEFA compară COVID-19 cu războaiele mondiale

Bundesliga este primul mare campionat din Europa care s-a reluat, iar alte țări pregătesc și ele restartul ligilor. UEFA este de părere că și fanii vor putea reveni pe stadioane "foarte curând".

Declarația îi aparține chiar lui Aleksander Ceferin, președintele UEFA. Slovenul spune că este optimist și nu vrea să se gândească la un nou val de infectări cu COVID-19.

Ceferin chiar a comparat pandemia de coronavirus cu perioadele celor două războaie mondiale. Atunci, sportul a fost oprit, însă el a revenit la viață și s-a dezvoltat, lucru care se poate întâmpla și acum, susține șeful UEFA.

"Știm mai multe despre virus și sunt o persoană optimistă. Nu-mi place viziunea apocaliptică conform căreia ar trebui să așteptăm al doilea, al treilea sau al cincilea val de infectări. Oamenii pe care îi cunoști vor muri într-o zi, dar trebuie să ne îngrijorăm astăzi? Nu cred.

Suntem pregătiți și vom urmări recomandările autorităților, însă sunt absolut convins că fotbalul bun pe care îl știm, cu suporteri, va reveni foarte curând", a declarat Aleksander Ceferin, într-un interviu acordat The Guardian.

Președintele UEFA vede pandemia de coronavirus ca pe o nouă experiență și crede că aceasta poate fi benefică într-o oarecare măsură pentru fotbal și oameni, în general.

"Nu cred că se va schimba ceva pentru totdeauna. Este o experiență nouă, iar atunci când vom scăpa de acest virus blestemat lucrurile vor reveni la normal. Fotbalul nu s-a schimbat nici după Al Doilea Război Mondial, nici după Primul Război Mondial, așa că nu se va schimba nici după acest virus.

Unii oameni au spus că lumea nu va mai fi la fel după. Ar putea fi adevărat, dar eu mă întreb dacă nu cumva putem fi mai buni după. De ce să nu ne gândim că putem fi mai inteligenți și să ne dăm seama, în sfârșit, cât de fragili și neprotejați suntem? Mereu sunt lecții de învățat", a mai spus Ceferin.

În ceea ce privește organizarea EURO 2020 în 2021, președintele UEFA spune că ar fi dispus să parieze un milion de dolari că acest lucru este realizabil.

"Nu știu de ce nu ar putea fi așa. Nu cred că acest virus va exista pentru totdeauna. Cred că lucrurile se vor schimba mai curând decât mulți cred", a afirmat Ceferin.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: