image
Sursa foto: dse.md

120 de hectare de vegetație uscată, nimicite de flăcări în doar o zi // VIDEO

În ultimele 24 de ore pompierii IGSU au lichidat 20 focare de vegetație uscată în mai multe localități din țară.

Astfel de intervenții au avut loc în raioanele Anenii Noi, Strășeni, Călărași, Cahul, Orhei, Taraclia, Criuleni, Ialoveni, Căușeni, Șoldănești și Ungheni, precum și în municipiul Chișinău.

În seara zilei de 8 martie în localitatea Zăzulenii Noi, raionul Ungheni, pompierii au fost solicitați la ora 16:08. La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, care a reușit lichidarea focarului la ora 19:40. În urma arderii, flăcările au nimicit 15 ha de stuf.  

De asemenea, flăcările au compromis 6 ha de vegetație în raionul Călărași, localitatea Bahmut, și 2 ha de iarbă uscată la Anenii Noi. Totodată, pe parcursul zilei de ieri, un echipaj de salvatori din capitală a stins 2 ha de vegetație în preajma iazului Dănceni, raionul Ialoveni.

Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale a IGSU, în ultimele 24 de ore flăcările au distrus 120 ha de iarbă uscată în mai multe localități din raioanele țării.

În acest context, pompierii avertizează cetățenii, că în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții.

Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul menajer și vegetația, în preajma spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile şi extinderea acestora. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

dse.mddse.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: