image
Sursa foto: asp.gov.md

Fost angajat al ASP Glodeni, reținut pentru trafic de influență; Ar fi luat mită pentru a legaliza două construcții

Un fost angajat al Agenției Servicii Publice din Glodeni a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, în acesta dimineață, fiind bănuit de trafic de influență.

Cazul a ajuns în vizorul DGT Nord a CNA, după ce bărbatul a fost denunțat pentru că ar fi cerut și primit 4000 de lei mită ca să elibereze un plan cadastral ce ar permite legalizarea a două construcții, ridicate fără autorizație în perioada 2017-2020, sub formă de depozite pentru produse agricole. În acțiunile sale, bărbatul ar fi susținut că poate influența funcționari de la Oficiul Cadastral Glodeni al ASP.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Omul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reţinut pentru 72 de ore, cu plasare în izolatorul de detenție provizorie al Inspectoratului de Poliție Bălți.

„La moment se întreprind acțiuni pentru identificarea funcționarilor publici, dar și a altor persoane, care ar putea fi implicate în procesul de eliberare a actelor cadastrale”, informează CNA.

Pentru trafic de influență, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu amendă penală de până la 150.000 de lei sau închisoare de până la 6 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: