image
Sursa foto: Profimedia Images

Germania, răspuns dur către Rusia în cazul unei agresiuni asupra Ucrainei: „Nu vom dezbate public unde anume vom ţinti”

Ministrul finanţelor din Germania, Christian Lindner, a avertizat că o agresiune a Rusiei asupra Ucrainei ar atrage după sine un răspuns dur. Oficialul german, care a precizat că țara sa este "cel mai mare sprijin al Ucrainei din punct de vedere financiar", a refuzat să precizeze care ar fi sancțiunile în cazul unei invazii, explicând că Berlinul nu dorește ca Moscova să aibă posibilitatea "se pregătească din punct de vedere tactic".

„O încălcare a integrităţii teritoriale a Ucrainei va primi răspuns din partea Uniunii Europene, din partea alianţei noastre defensive, NATO, şi din partea noastră, cu o hotărâre virulentă", a declarat Lindner într-un interviu cu postul privat NTV, citat de EFE.

El şi-a justificat refuzul de a da detalii cu privire la natura unor noi sancţiuni prin aceea că, în caz de escaladare a tensiunilor, măsurile trebuie să-l ia prin surprindere pe oponent.

"Unde anume vom ţinti, în privinţa guvernului rus şi a celor care îl susţin, este un aspect care nu trebuie să fie dezbătut public", a insistat el, şi a afirmat că Kremlinul nu ar trebui să facă greşeala să creadă că acest lucru înseamnă că în Occident nu există unitate sau să perceapă această atitudine drept o dovadă de slăbiciune.

La criticile aduse guvernului german pentru faptul că a livrat Ucrainei căşti în loc de armament defensiv, aşa cum solicitase Kievul, şi a blocat trimiterea unor obuziere de către Ucraina, Lindner a replicat că este vorba despre teme "simbolice", care nu reflectă "situaţia reală", mai scrie sursa citată de Agerpres, potrivit Digi24.

"Din punct de vedere financiar, Germania este cel mai mare sprijin al Ucrainei", a evidenţiat ministrul Lindner şi a subliniat că ţara sa susţine "un comportament consensual" în interiorul Uniunii Europene şi al NATO şi că va respecta tot ceea ce se va decide în acest sens la nivelul celor două organizaţii

Noutăţile partenerilor

comentarii: